לא כל חברות הגרירה מחזיקות בציוד או בשירות הנדרש – שירותי גרירה נכים. השירות אינו בהכרח מאוד שונה מאשר שירות רגיל, אך יש לקחת בחשבון מספר דגשים כאשר אנחנו עומדים מול סיטואציה כזאת. בדרך כלל הרכבים אשר אנשים בעלי נכות יחזיקו יהיו רכבים מסחריים אשר מותאמים אליהם. יש שירותים שונים אשר מוצעים מטעם המדינה עבור אנשים בעלות נכות בכל הקשור לתנאי דרך, אך לא תמיד זאת הבחירה הנכונה ביותר. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על שירותי גרירה נכים.
מהו ביטוח רכב מאובזר לנכים?
ביטוח זה מיועד לכל מי שיש לו הגבלה בניידות וברשותו רכב מאובזר אשר משמש אותו באופן פרטי, גם אם יש לו נהג. רכבים מאובזרים לנכים מחייבים אותם להחזיק באביזרים אשר מותאמים אליהם, ולכן יש להם כיסויים ייחודיים. הכיסוי הוא מטעם ביטוח לאומי, אך ביטוח לאומי מחייב את המובטח גם להחזיק בביטוחים שונים כמו ביטוח מקיף מטעמו. כאשר אתם פונים לשירותי גרירה לנכים עליכם לקחת בחשבון שיש לכם אפשרות להשתמש בפוליסה של חברת הביטוח אך זה לא תמיד יהיה נכון לכם מכמה סיבות. בדרך כלל הביטוחים אשר אתם מחויבים אליהם יהיה בביטוח מקיף למקרה של גניבה או פגיעה עד סך של כ-200,000 ש"ח.
יש לכם אפשרות לבטח את עצמכם בחבילת שירותי דרך אשר כוללת רכב חלופי למשך 30 יום במקרה של גניבה או תאונה, כיסוי מקיף, גרר משלמים והסעות במקרה של תקלה. עם זאת, לא תמיד יהיה משתלם לכם לחכות לשירות מטעם חברת הביטוח, לפעמים יהיה עדיף לכם לפנות אל בעל מקצוע פרטי.
שירותי גרירה נכים – זמינות
אחד הדברים הקריטיים ביותר עבור שירותי גרירה ללא שום הבדל בין לקוח ללקוח הוא הזמינות. לצערנו, ניתן לראות באופן מובהק כי חברות הביטוח לא מציעות שירותי גרירה משתלמים ללקוח. זמן ההמתנה הממוצע עבור שירותי גרירה מטעם חברת הביטוח הינו 3 שעות ומעלה. מצד שני, כאשר מדובר על חברה פרטית אתם מקבלים שירות שנע בטווח של חצי שעה עד שעה.
שירותי גרירה נכים – מחיר
סביר להניח שחברת הביטוח תציע לכם מחיר יותר אטרקטיבי עבור שירותי גרירה לרכב מאובזר לנכים. הסיבה לכך היא שאתם תשלמו בכל שנה עבור תוספת כזאת בביטוח. הבעיה העיקרית היא כאשר אתם צריכים להפעיל את הביטוח לצורך שירותי גרירה נכים, במקרה כזה הפוליסה שלכם מתייקרת שנה לאחר מכן. התשלום עבור ביטוח הרכב לרוב יהיה בשיתוף של ביטוח לאומי, אך המחירים שאתם צריכים לשלם עדיין גבוהים לרוב מאשר ביטוח סטנדרטי של רכב, זה תלוי בהרבה גורמים. לכן, אם תוכלו לוותר על עלות הגרר זה יכול מאוד להקל על התשלום שלכם.
האם רכב נכים נחשב לרכב מסחרי?
יש קטגוריות מדויקות אשר מעידות האם הרכב שלכם הוא רכב מסחרי או לא. בדרך כלל רכבי נכים יהיו מתויגים תחת רכבים מסחריים, אך לא תמיד. לכן, כאשר אתם מזמינים גרר עליכם לציין את דגם הרכב שיש לכם בפני שירות הלקוחות. המחיר אותו תשלמו עבור גרירת רכב פרטי עד 10 ק"מ יהיה החל מ-120 ש"ח ועד 300 ש"ח לרוב. כאשר מדובר על רכב מסחרי לאותו מרחק המחיר יכול להגיע עד 400 ש"ח. כאשר מדובר על גרר מעל 30 ק"מ המחיר יתחיל החל ממחיר המקסימום של גרר עד 10 ק"מ, ובכל קילומטר נוסף המחיר יעלה בעוד כ-10 עד 18 ש"ח.
יש גורמים נוספים אשר משפיעים על המחיר, לדוגמא הזמן בו אתם נדרשים בשירותי גרירה. המחיר מתייקר בכ-50% עד 150% ולעיתים אף יותר כאשר מדובר על תעריף שבת, לילה או חג. היתרון של חברות גרירה מקצועיות הוא שירותי הדרך אותן הן מעניקות. המטרה של שירותי דרך הוא לפתור לכם את התקלה במקום, משמע להגיע עם ניידת שירות ולנסות לתקן את הרכב במקרה שהתקלה אינה חמורה ולא מדובר על תאונה. המחיר של שירותי דרך הינו נמוך יותר ויכול להחזיר אתכם חזרה לכביש תוך שעה ולעיתים אפילו פחות.