Site icon א.מ.י שירותי חילוץ וגרירה

הובלת ציוד כבד

הובלת ציוד כבד היא משימה לא פשוטה, במיוחד כאשר מדובר על נסיעות למרחקים ארוכים, אך גם בעיר המשימה יכולה להיות מורכבת. כל סוג הובלה חייב להיות ממוגן ומאובטח כדי לשמור על הציוד וכמו כן, על העוברים והשבים. בעת הובלת ציוד כבד יש דרישה לתכנון מוקדם אשר תפקידו למזער סיכונים. הנה כל מה שאתם חייבים לדעת על הובלת ציוד כבד בצורה בטוחה ויעילה.

מהן הובלות ציוד כבד?

הובלות ציוד כבד נעשות על גבי משאיות כבדות. משאיות אלו מובילות פריטים גדולים כמו מכונות תעשייתיות, חומרי בנייה, קרוואנים, ציוד צבאי וציוד חקלאי כאחד. הובלות ציוד כבד הן הובלות של כלי צמ"ה או כל מטען אחד שמשקלו עולה על עשרות טונים ולכן חשוב לבחור בצורה מדויקת את הכלי המתאים. מלבד לשינוע המטען, יש להחזיק בסמכות להעלות את המטען על גבי המוביל. יש להיעזר במכוון בזמן עליה על מוביל ולכן תמיד נראה בהובלות לפחות שני בעלי מקצוע ולא הנהג בלבדו. המשקלים המותרים נקבעים בהם לכלי הרכב, יש לוודא שהמטען אינו יוצא משטחי המשאית ויש לוודא שיש את כל אמצעי האבטחה הנדרשים.

משקל העומסים המותר משתנה ממדינה למדינה, במהלך הנסיעה כמובן שנצטרך לנסוע ביעדים המתירים לעבור דרכם. יש לא מעט כבישים בארץ בהם יש הגבלת גובה ומשקל ולכן, תכנון מקדים מסייע לנו לבחור את הדרך הנכונה. בעל מקצוע מנוסה צריך להחזיק בכל הכלים לכל מקרה של חלילה נפילה בעת עליה למוביל, ידע ושליטה בדרכים עירוניות ובין עירוניות עם כלי הרכב ופריקה. 

איך מובילים ציוד כבד?

הדגש העיקרי הוא סביב אבטחה. כמובן, נדרש לבחור את המוביל המתאים ביחס לסוג ההובלה, אך יש למגן ולאבטח את הציוד מפני נזקים. ציוד שאינו מאובטח על פי התקנון הכתוב בחוק עשוי להתנתק מהמוביל ולהוביל לתאונות דרכים קטלניות. אי אבטחה מובילה לקנסות גבוהים ולשלילת רישיון. בנוסף, כאשר אנחנו מבצעים הובלת ציוד כבד הציוד שייך למוסד כלשהו או לגוף פרטי, מתוקף תפקידו של מוביל לשמור על הציוד בצורה מושלמת ולכן תכנון מוקדם יכול לסייע לבצע את ההובלה כראוי.

קיימים שלושה סוגי קשירה למשטח הטעינה:

  1. הידוק – הידוק נעשה כאשר מעבירים מעל המטען אמצעי קשירה אשר מהדק את המשטח. בצורה זאת אנחנו מפעילים כוח על החיכוך בין המטען למשטח עליו הוא נמצא. אם נוסיף עוד אלמנט כמו גומי או עץ נוכל אף להעצים את יעילות הקשירה.
  2. ריסון – ריסון היא דרך בה אנחנו מחברים את המטען למשטח עם שרשראות כדי למנוע תזזיתיות על גבי המשטח. שיטת הריסון מיועדות למשטחים בהם יש אוזני קשירה או כאשר אנחנו מובילים כלי צמ"ה. כאן בניגוד לשיטה הקודמת, אין אנו מסתמכים על חיכוך אלא על כוח על שלדת המשאית. 
  3. תמיכה – תמיכה היא השיטה המסורתית בה אנחנו מצמידים על המטען למחיצה הקדמית והוא מאוגף באמצעות דפנות המשאית. כמובן שאנחנו קושרים את המטען אל הדפנות באמצעות כבלים היקפיים. כך למעשה אנחנו שומרים על איזון, יש לדאוג שכל המשקל יהיה מאוזן ולא על צד אחד של המשאית.  

למה עמידה בתקנות היא קריטית?

מעבר לכך שמי שאינו פועל על פי חוק צפוי לעמוד לדין, יש הסבר מדויק לכל הדגשים הובלת ציוד כבד בפריסה ארצית. במהלך הנסיעה מתרחשים מקרים שונים בהם המטען צפוי להיות לא מאוזן. אבטחת המטען היא לצורך שמירה על כל מקרה כזה. לדוגמא, מטען יכול להפעיל כוח על החלק הקדמי של המוביל בעת בלימה. מטען יכול להפעיל כוח נגד כיוון הנסיעה בעת האצה, כוח צידי עשוי להתפתח בפניות לשני הכיוונים, וכאשר יש מהמורות בדרך הכוח עשוי להתפתח כלפי מעלה. 

סידור המטען – חוקים

כל מוביל משא כבד חייב לעבור את ההכשרה המצביעה על כל הכלים לביצוע המלאכה. סידור המטען חייב להיות באופן שווה על פני משטח הטעינה כולו. הסיבה לכך היא שאנחנו רוצים לשמור על חלוקה שווה של המטען בהתאם לגודל המשאית (לכן חשוב להתאים את גודל המשאית). מעבר לכך, יש להניח תחילה את הפריטים הרחבים והכבדים בחלק התחתון הקרוב למשטח המשאית. את המשקלים הכבדים נרצה להניח באמצע המשאית ואילו את הציוד הקל נמקם בדפנות המשאית שיהוו תמיכה למשקל הכבד. 

כמובן שהנתון עשוי להשתנות בהתאם לסוג ההובלה. אם מדובר על פריטים רגישים שהם גם הגדולים ביותר, לא נרצה להניח עליהם דברים נוספים. עקב כך, לפני הובלה בעל המקצוע פונה אל הלקוח ומוודא מהם הפריטים המדויקים אותם ירצה להוביל. 

איך בוחרים חברת הובלת ציוד כבד?

הובלת ציוד כבד דורשת חברה אמינה ומקצועית, לא פחות חשוב גם שהחברה תהיה בעלת ניסיון בהובלות ציוד כבד. על בעל המקצוע לדעת איך לפרק ציוד בצורה יעילה, החל מרכבי רק"מ ועד הובלות של פסנתרים. כמו כן, יש מקרים בהם נדרש לפרק את הציוד ולהרכיבו בחזרה לאחר הפריקה. על החברה להחזיק בכל אמצעי הקשירה השונים: חבלים, שרשראות, מותחן כבל, מותחן רצועה, בומר, סגר סובב למכולות, כבלים ועוד.

המחיר של הובלת ציוד כבד נקבע על פי מרחק ההובלה, סוג הציוד ומורכבות השינוע. כאשר אתם בוחרים חברה להובלת ציוד כבד אנחנו ממליצים לבחור בחברה אשר מעניקה ביטוח בעת ההובלה לפי חוזה הנחתם על שני הצדדים. ככה אתם מכוסים בכל מקרה של תקלה או נזק לציוד שלכם. עבור ביטוח נצטרך לשלם תשלום נוסף בהתאם לערך הציוד הנבחר.

Exit mobile version